Stránky

čtvrtek 21. února 2013

Brownies

 V naší rodině je jeden čokofil vedle druhého a brownies jsou jen logickým vyústěním na téma moučník. Recept jsem našla asi před rokem na mém oblíbeném deli blogu Terezy - Výpečky. Původní recept - zde je mátovou variací s After Eight čokoládkama. Je výborný, jenže moje děti zrovna po téhle chuti neprahnou, takže jsem jednoduše mátové čokolády vynechala a buď ho dělám jen z čisté vysokoprocentní čokolády, nebo někdy použiju tmavé čokolády s malinami nebo pomerančovou kůrou a výsledek je taky perfektní. Aby ne, když jsou v něm samé pořádné suroviny. Na Výpečkách se ještě pokochejte krásnými fotkami. Taky tam uvidíte jakou konzistenci by měly brownies mít. U nás doma je trochu víc dopékáme (vnitřek není tak tekutý, je pevný, ale stále kyprý a vlhký), protože si to tak moji milí žádají.




 Trochu jinou variantu čoko moučníku jsem právě tento týden viděla u eM na jejím relativně novém blogu eM's Everyday Life. Mimochodem doporučuju k eM mrknout. Zaujala mě jak tématy, tak lehkostí s jakou píše.  Odkaz na recept dávám opět zde.

 Doufám, že jsem Vás alespoň trochu navnadila a brownies vyzkoušíte nebo mi naopak napíšete jak brownies děláte u Vás doma. Recept je po čertech jednoduchý a výsledek skvělý, připravte se na intenzivní a sytou chuť čokolády. Mějte se krásně a tuttobene:)


14 komentářů:

  1. brownies milujem zajtra si spravím ;))

    je u mňa GiveAway alias pozvánka ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky moc, že jsi zmínila mou maličkost!! Tvoje brownies vypadají prostě super a ty tulipány áách. Vzhledem k tomu, že jsme doma čokofilové všichni určitě vyzkouším. Dost mě zaujala ta variace s mátovou čokoládou (to se u nás doma taky nechytne - kvůli dětem) ale Tvoje verze s malinovou čokoládou a pomerančovou je skvělá! Nechápu, jak to, že mě to nenapadlo dříve, když tyhle příchutě mám tak ráda...Ale od toho je tady Tvůj blog :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač:) Tulipány už bohužel opadly, ale koupím nové. Volám JARO!

      Vymazat
  3. Já si zrovna říkala, že bych něco upekla zítra. Díky za tip. Tuto dobrotu mám spojenou s Amerikou. Na blogy kouknu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, tohle se Američanům povedlo. Teď mě možná někdo chytne za slovo a bude informovat odkud brownies pochází, ale mám za to, že jsou zpoza atlantiku. Stejně jako ty je mám spojené s Amerikou a teď s víkendy. Navíc je to strašně jednoduché a ryhlé:)

      Vymazat
  4. Mňááám brownies ♥ láska na celý život

    OdpovědětVymazat
  5. A jak to máš pěkně naservírováno:-)...Já moc na sladké nejsem, ale zrovna Brownies mám ráda, a taky jsem kdysi jedla bílé brownies (z bílé čokolády)a ty mi chutnaly ještě víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten podnos je půdní nález:) Bílé brownies jsem ještě nejedla. Ale co mi vlastně brání? nic! Díky za tip:)

      Vymazat
  6. já jsem tak líná vařit nebo péct, mě to vůbec nebaví :( už kvetou tulipány? tak to je jaro

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě docelo jo, hlavně mě baví jíst a to je s přibývajícími roky dost zapektlitá situace:)

      Vymazat
  7. Já mám brownies strašně ráda, ale domácí nikdy neděláme, vždycky na ně skočíme někam do restaurace nebo cukrárny:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se máte:) Já v blízkém okolí (dosažitelném pěšky) žádné místo, kde by podávali brownies nemám:(

      Vymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...