Stránky

čtvrtek 2. dubna 2015

Maroko v kuchyni

no, bylo v plánu, ale podle mého muže mi z toho vylezla 100% autentická Indie. A já mu to teda věřím, on tam bývá docela často.

Takže jak na marockou Indii? Jednoduše.

Budete potřebovat:

4 kuřecí stehenní řízky, mohou být i s kůží
1 větší cibule
2 stroužky česneku
3 lžíče olivového oleje
2 lžíce kořenící směsi Ras El Hanout - úžasná koncetrace vůní kardamonu, skořice, papriky, chilli, muškátového oříšku, koriandru a sušených okvětních plátků růží navrch.
3 dcl kuřecího vývaru
2 jablka
8 sušených meruněk
8 sušených švestek

Do mísy dejte na tenká kolečka nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidejte olej a kuřecí řízky nakrájené na větší kousky. Máte-li maso s kůží, tak ji dvěma až třemi tahy nože nařízněte. Přidejte koření a trochu soli a směs dobře promíchejte. Přetáhněte fólií a dejte na hodinu do lednice odpočinout.
Na pánvi rozpalte menší množství olivového oleje a směs na něm docela zprudka opékejte, dokud se maso nezatáhne. Pak podlijte vývarem a na mírném plameni duste alespoň 45 minut.
Po třičtvrtě hodině, když se vývar zredukuje, přidejte do pánve rozpůlené sušené meruňky a švestky a na tenké plátky nakrájená jablka. Pokud bude zapotřebí, podlijte ještě trochou vývaru nebo vody. Duste ještě dalších 25 minut a je hotovo:-)
K pikantní kořeněné omáčce, která obalila kousky štavnatého dušeného masa, se nejlépe hodí kuskus nebo rýže.

Ještě výstraha na konec. Tohle jídlo není zrovna kidsfriendly (pokud nemáte doma zrovna malého Thajce nebo Inda). Pro mé děti, přestože jsou na kapku chilli v jídle zvyklé, bylo dost pálivé a i když byla omáčka v základu sladce kořeněná, ostrost jim vadila a brblaly.
Vám, které se ostrého nebojíte, přeje tutto dobrou chuť!

8 komentářů:

  1. Takova jidla mam moc rada, ale to koreni nemam. Kde sa da koupit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koupila jsem ho v Tescu, je to z té jejich řady finest. Myslím, že i v Marks&Spencer budou mít tuhle směs.

      Vymazat
    2. Ten nápis Tesco vidím až na velké obrazovce, na telefonu nemám šanci :-)

      Děkuji moc!

      Vymazat
    3. Já skoro nemám šanci ani na tabletu a musím zvětšovat:-)
      Není zač.

      Vymazat
  2. Ostrého se nebojím, ale máš pravdu, ani pro moje už větší holky ostrost není friendly, docela mám po tomhle Tvém receptu udělat si něco extra ostrého :-)...to koření už jen z toho popisu voní! :-) Mňam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To koření je bomba. A určitě Ti to bude chutnat, navíc samé zdravé věci! Hned si člověk může odškrtnout porci ovoce z denního příjmu:-)

      Vymazat
  3. Jé, jak tahle pochoutka by se mi teď hodila k obědu :)

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...